Un enamorament sobtat, fruït de la trobada casual d’una càmera panoràmica analògica, va produir que la Marta Colell no se’n desprengués pràcticament mai més. Des de llavors, la càmera l’acompanya en les seves passejades i viatges, amb la qual va desgranant ciutats en imatges d’una realitat lleugerament bombada per la visió convexa.

Marta Colell i la seva càmera es van colant per esdeveniments populars, carrers, edificis i jardins, esmicolant la quotidianitat a 180°, redescobrint les ciutats mitjançant detalls màgicament deformats, escenes fortuïtes i localitzacions inèdites. Aquesta web és una selecció de les nombroses imatges panoràmiques que Marta Colell ve realitzant des de 1995 a llocs de Barcelona, Lleida, París, Lisboa, Berlin o Londres, amb les seves càmeres panoràmiques analògiques, des de la soviètica Horizon a l’alemanya Noblex.

El treball fotogràfic de Marta Colell (Lleida, 1972) ha format part de diverses exposicions col·lectives  a Barcelona, Tortosa i Tarragona i a l’exposició individual “Lleidatanejant” (Sala Mercat del Pla de Lleida, 2002), en la qual mostrava la ciutat del Segre a través d’un recorregut  fotogràfic a diferents èpoques de l’any.

Al llibre “La Boira” (Pagès Editors, 2009), les imatges d’una ciutat esfumant-se il·lustren els textos de Josep-Antoni Rosell, que disseca la boira des de diverses vessants, no només en relació a Lleida, sinó també en relació a l’empremta de la boira a la literatura, el cinema i la pintura i les quals podem veure en aquesta web.

Marta Colell resideix a Barcelona, on actualment treballa en la docència fotogràfica a l´Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Ha impartit monogràfics d’il·luminació i fotografia creativa, nocturna i de reproducció a l’Escola d’Art Sant Pancràs de Sant Joan Despí, a l’Escola d’Arts Aplicades Llotja i a l’Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i paral·lelament ha estudiat fotografia a l’IEFC.